Terug naar overzicht
24/11/2021
3 minuten

Freelancen zonder KVK-nummer

author-img
staffyou_admin
straight-arrow-down
Wil jij als freelancer gaan werken, maar vind je het een erg grote stap om je te registreren bij de Kamer van Koophandel? Wij hebben goed nieuws voor je, want er is een tussenoplossing. Zelfs als je nog studeert of al een baan hebt, kun je als freelancer aan de slag bij staffyou. Zonder extra kosten en zonder KVK-nummer. In deze blog leggen we uit hoe.

Freelancen met een BTW-ID

Zonder officiële inschrijving in het handelsregister kun je als freelancer aan de slag met een BTW-ID. Je kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst, gratis! Het duurt ongeveer twee weken voordat je het binnen hebt, dus vraag het op tijd aan! Weet je wat ook nog mooi meegenomen is? Je kunt al vanaf je 16e beginnen!

 

Volg deze stappen

1. Ga naar de website van de belastingdienst.nl
2. Download het formulier 'opgaaf startende onderneming' in PDF format
3. Vul alle gegevens in op het formulier

4. Print het formulier uit en stuur op naar:
Belastingdienst
Postbus 2891
6401 DJ Heerlen

5. Hou je brievenbus in de gaten. Binnen 5 werkdagen krijg je bericht over de belastingen waar je als freelancer mee te maken krijgt.

Zo eenvoudig is het om te freelancen via Staffyou. Vind je het toch teveel gedoe? Je kan altijd bij ons aan de slag als uitzendkracht in loondienst. Bij ons kies je zelf!

 

De kleine lettertjes

Er zitten wel beperkingen aan het BTW-ID. Je kunt zonder KvK-inschrijving namelijk niet onbeperkt freelancen. De grens tot waar je belastingvrij mag verdienen, ligt nu op € 8.450. Dit is in ieder geval in 2021. Dat komt doordat je algemene heffingskorting krijgt en een klein bedrag aan arbeidskorting.

 

Freelancen met een KVK-nummer

Durf je het wel aan om je in te schrijven als ondernemer, of ben je al zzp’er en wil je voor Staffyou aan de slag? Lees dan onze blogs over Freelancen en administratie en over de voordelen van de KOR.

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Aan de slag
cross