Trees for the Future
Terug naar overzicht
28/04/2023
3 minuten

In 2022 meer dan 126.000 bomen geplant in Afrika dankzij onze staffers!

author-img
staffyou_admin
straight-arrow-down
We kunnen er moeilijk meer omheen: door de klimaatverandering heeft de aarde het lastig. De onvruchtbare grond en droogte in Afrika zorgen ervoor dat miljoenen mensen in de problemen komen.

Bij staffyou vinden we het belangrijk om ook ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Het milieuprobleem kunnen we helaas niet in ons eentje oplossen en daarom hebben wij ruim een jaar geleden onze handen ineengeslagen met Trees for the Future, een organisatie die bomen plant in Afrika en gemeenschappen opleidt in duurzaam landgebruik. Wil jij weten wat wij dit jaar in samenwerking met Trees for the Future hebben bereikt? Lees dan snel verder!

Sinds januari 2022 planten wij een boom in Afrika voor iedere dienst die een staffer heeft gedraaid via staffyou. Dankzij de hulp en harde inzet van onze staffers hebben wij er samen voor gezorgd dat er in 2022 126.755 bomen zijn geplant. Daar kunnen we trots op zijn! Door al deze bomen te planten hebben wij onder andere geholpen met:

  • Verbetering van bodemkwaliteit
  • Preventie van erosie
  • Bevordering van biodiversiteit
  • Creëren van voedselbronnen
  • Creëren van inkomstenbronnen voor lokale boeren

Succesverhalen

In 2020 kreeg Seynabou Diatta de kans om mee te doen aan het Trees for the Future programma. Nu, bijna drie jaar later, heeft zij met hulp van de organisatie bijna 2.400 bomen kunnen planten die zij en haar familie gebruiken als voedsel- en inkomstenbron. “Ik was al heel arm maar toen ik moeder werd, verslechterde de situatie nog meer. Sinds ik meedoe aan het programma van Trees for the Future kan ik mijn familie ondersteunen en hebben zij allemaal genoeg te eten”, vertelt Seynabou.

Met de oogst van de bomen heeft Seynabou schapen en geiten kunnen kopen en hebben zij en haar familie zich kunnen inschrijven voor een zorgverzekering. Niet alleen bij de boeren thuis, maar ook op scholen zet Trees for the Future zich in om het duurzaam landgebruik te leren aan de jongere generatie. Vaak nemen deze studenten de bomen ook mee naar huis om ze daar verder te laten groeien. Zo hoopt Trees for the Future de volgende generatie boeren alvast een voorsprong te geven met de kennis die zij doorgeven.

Iets teruggeven aan de aarde

Waarom vinden wij het bij staffyou zo belangrijk om mee te helpen aan een betere wereld? Op die vraag geeft Pavle Beslic, oprichter van staffyou, antwoord. Een betere wereld begint volgens hem voor een groot deel bij de ondernemers. “Ik vind eigenlijk dat elk bedrijf maatschappelijk verantwoord te werk zou moeten gaan. Je krijgt in je leven maar één kans om het goed te doen. Als elk bedrijf nou gewoon een beetje verantwoordelijkheid zou nemen, kunnen we een hoop problemen in de wereld oplossen denk ik”.

De laatste jaren komen steeds meer mensen in actie voor het milieu. Beelden van plastic soepen, verbrande bossen en overstromingen zijn bijna normaal geworden. Dit probleem is ondertussen zo groot dat er veel meer nodig is om dit op te lossen. “Ik denk dat het heel terecht is hoe vooral de jongere mensen kijken naar de klimaatcrisis. Omdat staffyou veel werkt met deze doelgroep willen wij deze mensen ook graag representeren. We doen dit natuurlijk ook allemaal voor de volgende generaties.”

Prachtige prestatie

“Dat wij met de hulp van onze staffers in 2022 al meer dan 126.000 bomen hebben geplant, is een prachtige prestatie! Dit motiveert ons ook om door te gaan met deze manier van ondernemen. Want als ondernemers het niet doen, wie dan wel? Ik denk dat wachten op een overheid die dit probleem gaat aanpakken niet veel zin heeft. Om succesvol te zijn als bedrijf hoor je ook iets terug te doen” is iets wat Pavle een aantal keer herhaalt. Op een manier ondernemen wat ten koste gaat van een heleboel andere mensen is niet juist volgens staffyou. “Ik zou graag zien dat er in het onderwijs al wordt verteld van ‘joh, allemaal leuk en aardig dat je wilt ondernemen, maar als dat ten koste gaat van andere mensen is dat niet succesvol’. Ondernemen moet een win zijn voor iedereen”, sluit Pavle af.

Meer weten over Trees for the Future? Neem dan een kijkje hier.

Bronnen: https://trees.org/2022/10/10/seynabou-2022/

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Aan de slag
cross