Terug naar overzicht
02/06/2021
3 minuten

Loonheffingskorting, wat is dat eigenlijk?

author-img
staffyou_admin
straight-arrow-down
Belasting, bruto loon, loonheffing. We begrijpen dat je misschien niet weet wanneer je van bepaalde voordelen gebruik kan maken zoals loonheffingskorting. Wij hebben het voor je uitgezocht!

Wat is loonheffingskorting?

Een heffingskorting is een vermindering op de belasting die je in een week of maand moet betalen. De belastingdienst heeft in de witte-weektabel bepaald hoeveel procent belasting je betaald bij een bepaald loon. Omdat zij nog niet weten hoeveel je gaat verdienen houden wij standaard het maximum aan belasting in. Als jij niet genoeg verdient om belasting te betalen, geef je dat aan met het loonheffingskorting formulier. Daardoor hoef je niet het voorschot op belasting te betalen. Aan het einde van het jaar zit er geen verschil tussen de hoeveelheid belasting die je betaald.

 

Wanneer heb ik recht op heffingskorting?

Als je in 2021 minder dan € 21.043 verdient heb je recht op algemene heffingskorting. Deze is inkomensafhankelijk. Daarnaast heb je arbeidskorting. Tot € 35.652 heb je recht op arbeidskorting.

Lees meer over loonheffingskorting op de website van de belastingdienst.

Dit klinkt allemaal erg moeilijk, maar dat is het niet. Het enige wat jij hoeft te doen is een loonheffingskorting-formulier invullen van de belastingdienst en je werkgever doet de rest!

 

Wanneer mag ik loonheffingskorting gebruiken?

Als je onder de inkomensgrens zit dan mag je het aanzetten bij je werkgever via het belastingformulier. Heb je meerdere werkgevers, houdt er dan rekening mee dat deze korting maar bij één werkgever aan mag. Doe dit bij de werkgever waar je het meeste verdient. Lees hier meer

 

Moet ik belastingaangifte doen?

Ja! Vergeet niet je belastingaangifte te doen. Dit moet voor 1 mei 2021 als je over 2020 aangifte doet. Als jongere krijg hiermee gemiddeld 150 euro terug. Vraag een DigiD inlogcode aan als je deze nog niet hebt en doe aangifte. Alles is al ingevuld aan de hand van je BSN, dus je hoeft het alleen nog te controleren. Lees hier meer

Lees ook onze blog: Waarom belastingaangifte doen? Omdat je misschien geld terugkrijgt!

 

Ik wil mijn loonheffingskorting aan/uit zetten. Hoe doe ik dat?

Wanneer je start met werken bij staffyou kun je kiezen of je gebruik wilt maken van loonheffingskorting door dit aan te geven in je account. Wil je op een later moment je loonheffingskorting wijzigen? Download het formulier en vul deze in. Stuur dit naar je werkgever en deze verwerkt dit voor jou.

Zoek jij een leuke bijbaan? Meld je dan aan als Staffer bij staffyou om bij de leukste opdrachtgevers in de Horeca, logistiek én meer te werken.

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Aan de slag
cross